Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.07.2013

Încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman a semnat o dispoziție cu privire la acordarea concediului deputaţilor în Parlament, în baza Hotărârii Parlamentului privind încheierea ședințelor plenare ale primei sesiuni ordinare a anului 2013, adoptată în ședința plenară din 10 iulie 2013.

Potrivit documentului, deputații vor beneficia de concediul anual de odihnă în perioada 15 iulie – 16 august. Deputaţii îşi vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului începând cu data de 17 august 2013.

În temeiul art. 27 din Legea despre statutul deputatului în Parlament și al articolului 130 din Regulamentul Parlamentului, deputații au dreptul la concediu anual plătit, cu durata de 36 zile lucrătoare, luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile. Concediul este acordat, de regulă, în timpul vacanţei de Crăciun şi a vacanţei de vară.

Sesiunea de primăvară a Legislativului se încheie pe data de 12 iulie 2013. Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus