Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.05.2013

Procurorul General a dispus clarificarea situaţiei în cazul dosarului Focşa

La 14 mai curent, prin ordonanţa Procuraturii Anticorupţie, Ministrul Culturii, Boris Focşa a fost scos de sub urmărire penală, pe motivul lipsei în acţiunile acestuia a elementelor constitutive ale vreunei infracţiuni.

Acţiunea de urmărire penală respectivă a avut loc în perioada în care Procurorul General se afla în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, din cauza existenţei unei hotărîri a Parlamentului,  care ulterior a fost declarată neconstituţională.

Revenind la exercitarea mandatului constituţional şi luînd act de procedurile neclare prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a ministrului Boris Focşa, Procurorul General, Corneliu Gurin a dispus reevaluarea situaţiei şi întreprinderea măsurilor prevăzute de legislaţie pentru stabilirea circumstanţelor în care a fost posibilă emiterea ordonanţei respective.
Concomitent, va fi continuată examinarea cauzei penale privind comiterea acţiunilor ilegale de către factori decizionali ai Ministerului Culturii şi ai unor instituţii publice subordonate, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus