Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.02.2013

Marian Lupu îi solicită colegului de alianţă, premierului Vlad Filat să nu tensioneze situaţia din ţară

 Marian Lupu îi solicită colegului de alianţă, premierului Vlad Filat să nu tensioneze situaţia din ţară

Preşedintele Parlamentului, liderul PDM, Marian Lupu, îi solicită colegului de alianţă, premierului Vlad Filat să nu tensioneze situaţia din ţară. În cadrul unui briefing de presă, Marian Lupu a declarat că, în cazul în care PLDM va merge la un vot comun cu PCRM, atunci acest lucru va duce la distrugerea Alianţei pentru Integrare Europeană, informează un comunicat PDM.

“Dacă premierul recurge din nou la scandalizare doar pentru a pregăti terenul de vot pentru PLDM şi PCRM, acest lucru va atrage după sine nulitatea acordului de constituire a AIE. Pentru a preveni aceste consecințe, noi am făcut cedări în cadrul AIE – am ales șeful statului și am decis garantarea stabilității politice și sociale a procesului de guvernare. Am adoptat o asemenea decizie nu pentru a veni la guvernare și pentru o conspirație cu opoziția. Poziţia PDM este una clară: orice vot al unei fracţiuni din Alianţă împotriva reprezentanţilor Partidului Democrat va duce la constatarea de facto a nulităţii acordului. Nu există niciun motiv care să justifice un eventual acord cu PCRM”, a punctat preşedintele Partidului Democrat.

Marian Lupu a adăugat că cineva dintre liderii AIE ar avea interese ascunse privind tensionarea vieţii politice. “Înainte de prima şedinţă plenară a sesiunii, am încercat să adun liderii AIE, pentru a discuta situaţia din ţară. Toată lumea vede că acest lucru nu a avut loc. Mi se creează impresia că stricam anumite combinaţii, pe care cineva le pregătea. Vom vedea”, a menţionat Marian Lupu.

„Cei care fac acest lucru trebuie să-și asume consecințele în fața cetățenilor Republicii Moldova și față de partenerii noștri europeni”, a accentuat preşedintele Parlamentului. „Același motiv veșnic ne sustrage nu știu a câta oară de la munca noastră normală”, a continuat Marian Lupu, care a subliniat că este necesar în continuare să se discute și conlucreze pentru realizarea angajamentelor comune în fața cetățenilor.

Marian Lupu a mai vorbit și despre problemele ce țin de reformele în cadrul Procuraturii Generale, în cadrul MAI, a Serviciului Vamal și a Inspectoratului Fiscal de Stat.

„Nu ne putem ascunde după cifre, în caz contrar, adevărul este că nu ne garantează nimeni semnarea Acordului cu UE la Summit-ul de la Vilnius, dacă nu ne facem temele pe acasă și nu căutăm gâlceavă, explicații și vinovați. Vor veni în scurt timp experții europeni, care au o serie de întrebări în diferite domenii. Republica Moldova și-a îndeplinit angajamentele cu privire la armonizarea legislației, dar se mai cer dovezi, fapte și acțiuni, care să demonstreze că se trec la fapte”, a mai spus speakerul.

Mai mult, preşedintele Parlamentului a precizat ca Guvernul trebuie susţinut. „Nu vom putea găsi soluţii, dacă nu identificăm problemele reale. Un Guvern nu este un conglomerat de miniştri, ci un organism care trebuie sa asigure o organizare şi un dialog”, a specificat Marian Lupu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus