Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.12.2012

Jean-Claude Mignon: Uniunea Europeană trebuie să devină atractivă pentru cetățenii moldoveni de pe cele două maluri ale Nistrului

Jean-Claude Mignon: Uniunea Europeană trebuie să devină atractivă pentru cetățenii moldoveni de pe cele două maluri ale Nistrului

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere astăzi, 19 decembrie a.c., cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, aflat în vizită oficială în țara noastră.

Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea implementării în țara noastră a unui șir de reforme, între care cea care vizează justiția, pentru ca Republica Moldova să poată trece de la etapa de monitorizare de către Consiliul Europei la cea de post-monitorizare și să avanseze pe calea integrării în Uniunea Europeană.

Jean-Claude Mignon l-a asigurat pe șeful statului că structurile europene sunt determinate să sprijine pe toate căile Republica Moldova în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă țara noastră, între care a evidențiat conflictul transnistrean. „Uniunea Europeană trebuie să devină atractivă pentru cetățenii moldoveni de pe cele două maluri ale Nistrului”, a declarat președintele APCE.

Oficialul european a spus că a avut sau și-a programat discuții pe această temă cu oficiali ai OSCE, din Statele Unite, Rusia, România și Ucraina. Jean-Claude Mignon s-a arătat încrezător că poate fi identificată o soluție pentru conflictul transnistrean pe căi diplomatice, inclusiv prin intermediul negocierilor în formatul 5+2.

Președintele Timofti a declarat la acest subiect că autoritățile de la Chișinău sunt deschise oricăror discuții care ar duce la apropierea populației de pe cele două maluri ale Nistrului și la găsirea unei soluții politice pentru diferendul transnistrean. Șeful statului a consimțit că Republica Moldova are nevoie în acest sens de sprijinul partenerilor săi occidentali și i-a mulțumit președintelui APCE pentru implicarea sa în această problemă, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus