Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.11.2012

Următoarea rundă de negocieri a Acordului de Asociere şi DCFTA va avea loc la Chişinău, începând cu data de 21 ianuarie 2013

Următoarea rundă de negocieri a Acordului de Asociere şi DCFTA va avea loc la Chişinău, începând cu data de 21 ianuarie 2013

Potrivit MAEIE, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a co-prezidat astăzi, 23 noiembrie 2012, cu Directorul Serviciului European pentru Acţiune Externă, Gunnar Wiegand, cea de-a 13-a rundă plenară de negociere a Acordului de Asociere Moldova-UE, de la Bruxelles.
 
Pe parcursul reuniunii au fost negociate preambulul, obiectivele generale şi principiile, precum şi prevederile instituţionale, generale şi finale ale Acordului. Un capitol important al negocierilor l-a reprezentat domeniul justiţiei, libertăţilor şi securităţii, precum şi cel al cooperării economice, sectoriale şi financiare. De asemenea, au fost discutate rezultatele ultimei runde de negocieri pe marginea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) din 20-22 noiembrie. În context, s-a convenit că următoarea rundă de negocieri a Acordului de Asociere şi DCFTA să aibă loc la Chişinău, începând cu data de 21 ianuarie 2013.
 
Negocierile au decurs într-o atmosferă constructivă, ambele părţi ajungând la un acord asupra unor prevederi din cadrul viitorului Acord de Asociere.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus