Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.11.2012

Artur Michalski: Polonia va rămâne în continuare un susţinător activ al aspiraţiilor ţării noastre de reintegrare a ţării şi integrare în structurile europene

Artur Michalski: Polonia va rămâne în continuare un susţinător activ al aspiraţiilor ţării noastre de reintegrare a ţării şi integrare în structurile europene

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut pe 12 noiembrie o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski.

Ambasadorul Artur Michalski a apreciat ritmul reformelor realizate în Republica Moldova, asigurând că Polonia va rămâne în continuare un susţinător activ al aspiraţiilor ţării noastre de reintegrare a ţării şi integrare în structurile europene.

În cadrul întrevederii Viceprim-ministrul pentru reintegrare a trecut în revistă ultimele evoluţii înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Totodată, dl. Eugen Carpov s-a referit la rundele de negocieri în formatul „5+2”, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, precum şi la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

În aceeaşi ordine de idei, Vicepremierul a subliniat că, Republica Moldova mizează pe activizarea şi sprijinul partenerilor externi în direcţia soluţionării problemei transnistrene. Dl Eugen Carpov a exprimat gratitudine pentru suportul Poloniei în calitate de membru al Uniunii Europene acordat ţării noastre, accentuând că participarea Varşoviei este importantă pentru procesul de reglementare a diferendului transnistrean, dar şi pentru parcursul de integrare europeană a ţării noastre. Totodată, Viceprim-ministrul Eugen Carpov a transmis Ambasadorului sincere felicitări cu ocazia Zilei Independenţei Poloniei, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus