Trimite e-mail | Printeaza
IT
19.07.2012

ANRCETI participă la reuniunea unui sub – comitet de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană

ANRCETI participă la reuniunea unui sub – comitet de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) Sergiu Sîtnic participă, în cadrul unei delegaţii guvernamentale, la cea de-a X-a reuniune a sub-comitetului de cooperare R. Moldova – Uniunea Europeană nr. 4 „Energie, Mediu, Transport şi Telecomunicaţii, Ştiinţă şi Tehnologii, Sănătate Publică, Cultură şi Educaţie”. Reuniunea se desfăşoară, în perioada 19-20 iulie curent, la Bruxelles, Belgia.

Agenda reuniunii cuprinde examinarea progreselor înregistrate în ultimul an de ţara noastră în vederea aducerii cadrului naţional de reglementare a domeniilor susmenţionate în corespundere cu normele şi standardele UE.

În cadrul şedinţei de la Bruxelles Sergiu Sîtnic va prezenta măsurile luate de ANRCETI în vederea reglementării preventive a pieţelor de comunicaţii electronice, în particular elaborarea şi aplicarea modelelor de calculare a costurilor pentru serviciile de terminare a apelurilor telefonice, implementarea evidenţei contabile separate de către SA „Moldtelecom”, precum şi acţiunile legate de trecerea R. Moldova la planul de numerotare de tip „închis” şi implementarea portabilităţii numerelor telefonice. Totodată, Sîtnic va face o trecere în revistă a activităţilor desfăşurate de ANRCETI în calitate de Coordonator al procesului de creare a Grupului Reglementatorilor din ţările membre ale Parteneriatului Estic (PaE).

ANRCETI a fost desemnată în calitate de coordonator în noiembrie 2011 la reuniunea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările PaE, care s-a desfăşurat la Barcelona, Spania. Documentul oficial de constituire a Grupului urmează să fie semnat de autorităţile de reglementare din ţările PaE la o reuniune ce se va desfăşura, în septembrie curent, la Chişinău.

Reuniunea a IX-a a sub-comitetului de cooperare R. Moldova – Uniunea Europeană nr. 4 s-a desfăşurat în luna mai 2011. Acest sub – comitet a fost creat de către părţi în scopul coordonării politicilor şi reglementărilor sectoriale, promovării proiectelor de armonizare a legislaţiei naţionale cu acquis – ul comunitar. Prin intermediul acestui sub – comitet ANRCETI a beneficiat,  în perioada 2009 – 2011, de proiectul de asistenţă tehnică „Dezvoltarea reglementărilor în comunicaţii”, proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus