Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.04.2012

Un moldovean aflat la muncă în Cehia a ucis doi ucraineni

Cazul a avut loc în prima zi a anului 2009 în Căminul muncitoresc din oraşul Praga. Potrivit probelor prezentate instanţei de către procurori, inculpatul, cetăţean al Republicii Moldova, aflat la muncă în Cehia s-a luat la ceartă cu bătaie cu doi colegi de şantier, ambii cetăţeni ai Ucrainei.

În rezultat ucrainenii au fost bătuţi cu bestialitate de către inculpat, iar din cauza leziunilor corporale grave primite victimele au decedat pe loc. Corpurile celor doi au fost încuiate în odaia căminului, iar cheile de la uşă aruncate. Imediat după comiterea crimei inculpatul şi-a luat bilet la tren şi a revenit în ţară.

Cadavrele au fost depistate abia pe 12 ianuarie 2009, cînd Poliţia oraşului Praga a iniţiat o cauză penală pe faptul dublului omor al cetăţenilor ucraineni.

La cererea statului ceh, la 27 ianuarie 2011 urmărirea penală în privinţa inculpatului a fost  preluată de Procuratura Generală a Republicii Moldova, iar recent, Judecătoria Botanica l-a condamnat pe bărbatul în vîrstă de 34 de ani la 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că nu a intenţionat să-şi omoare colegii, ci a vrut doar să-i pedepsească pentru că cei doi ar fi fumat marijuană.

Deşi anterior a fost examinată implicarea în comiterea acestei crime a încă doi cetăţeni ai Republicii Moldova, aceştia legitim au fost scoşi de sub urmărire penală din lipsa în acţiunile lor a elementelor constitutive ale infracţiunii, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus