Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2012

O delegație parlamentară va participa la sesiunea AP EURONEST

O delegație parlamentară va participa la sesiunea AP EURONEST

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova va participa  la cea de-a doua sesiune ordinară a Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST), care se va desfășura în perioada 1-4 aprilie 2012, în capitala Republicii Azerbaidjan, Baku.

Delegația este condusă de președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Igor Corman, vicepreședinte și membru al Biroului Adunării Parlamentare EURONEST, șeful delegației moldovenești la acest for. Din componența delegației fac parte deputații Dumitru Diacov, Tudor Deliu, Veaceslav Ioniță, Maria Ciobanu și Boris Vieru.
În ajunul sesiunii se vor convoca în ședințe Biroul și comitetele Adunării Parlamentare EURONEST – pentru Integrare Economică, Aproximarea și Convergența Juridică cu Politicile UE, pentru Securitatea Energetică, pentru Afaceri Politice, Drepturile Omului și Democrație, pentru Afaceri Sociale, Educație, Cultură și Societatea Civilă.

Sesiunea va fi deschisă de către Ogtay Asadov, Președintele Parlamentului (Milli Mejlis) Republicii Azerbaidjan, după care va urma un mesaj video din partea Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Participanții la reuniune vor fi salutați de Boris Tarasiuk și Kristian Vigenin, co-președinți ai AP EURONEST, Stefan Füle, Comisar European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan.

În cadrul sesiunii vor fi prezentate și luate în dezbatere mai multe proiecte de rapoarte referitor la provocările pentru viitorul democrației, inclusiv problema mass-media libere și independente în țările Parteneriatului Estic și UE, Acordurile comerciale dintre UE și Partenerii Europeni, inclusiv în Zonele de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și asistența UE în domeniu, consolidarea societății civile în țările Parteneriatului Estic, securitatea energetică, energia regenerabilă, eficiența energetică, infrastructura energetică și evoluțiile în domeniu în țările Parteneriatului Estic și UE.

Participanții la sesiune urmează să adopte o serie de rezoluții și decizii, precum și planul de lucru pentru a doua jumătate a anului 2012 și pentru anul 2013, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie: EURONEST

Comentarii (0)

 

Sus