Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2012

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Apărării

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Apărării

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Apărării.

Perfecţionarea continuă a contingentului, dotarea cu echipamente moderne a Armatei Naţionale şi cooperarea cu forţele armate ale altor state în cadrul asigurării păcii în regiunea transnistreană au fost principalele teme de discuţie în cadrul întrevederii Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Comandantului Suprem al Forţelor Armate, cu conducerea Ministerului Apărării.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a spus că “societatea noastră, fireşte, este interesată ca sistemul de securitate militară să fie adecvat situaţiei geopolitice şi resurselor economice ale statului. Identificarea şi păstrarea echilibrului necesar între necesităţile armatei şi ale societăţii, în interesul statului şi al cetăţenilor săi, se vor număra constant printre principalele mele preocupări”.

“Nu este un secret că dotarea armatei din punct de vedere logistic este insuficientă, că armamentul şi instalaţiile militare sunt învechite, şi fizic şi moral. Vor fi susţinute eforturile ministerului de a asigura armata cu echipament nou, adecvat îndeplinirii sarcinilor trasate, inclusiv în baza unor programe de colaborare cu partenerii externi”, a menţionat Nicolae Timofti.

Şeful statului a subliniat că, în opinia sa, anume colaborarea cu partenerii externi va fi una din oportunităţile Republicii Moldova principale pentru a perfecţiona din punct de vedere profesional corpul de ofiţeri şi subofiţeri al armatei, de a moderniza echipamentul necesar executării misiunilor ce revin Ministerului Apărării, inclusiv în zona de securitate.
Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că menţinerea fermă a vectorului paşnic în cadrul forţelor mixte va constitui garanţia realizării de progrese în negocierile bilaterale şi multilaterale privind regiunea transnistreană.
Şeful statului a mulţumit ofiţerilor şi soldaţilor Gărzii de Onoare, pentru activitatea lor la cel mai înalt nivel, informează Serviciul de presă al Aparatului Președintelui R.Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus