Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.01.2012

Igor Dodon anunţă crearea grupului consilierilor socialişti în Consiliul Municipal Chişinău

Igor Dodon anunţă crearea grupului consilierilor socialişti în Consiliul Municipal Chişinău

În Consiliul Municipal Chişinău va fi creat grupul consilierilor socialişti. Scopul creării grupului consilierilor socialişti este deblocarea crizei administrative din Consiliul Municipal Chişinău. La etapa iniţială, acest grup va fi constituit din două persoane, însă poziţia grupului socialiştilor din start va fi hotărîtoare în activitatea CMC, informeaza un comunicat al Serviciul de presă al PSRM.

După jumătate de an de inactivitate a Primăriei Chişinău, a devenit clar că această situaţie de impas nu mai poate continua. Nici comuniştii, nici consilierii din partidele AIE, nici „primarul suburbiilor”, Dorin Chirtoacă, nu au putut negocia eficient şi nu au găsit soluţii de compromis. În consecinţă, municipiul Chişinău a fost prost adminsitrat, iar instituţiile municipale au acţionat mai mult pe cont propriu, în timp ce zeci şi sute de documente importante au rămas neaprobate.
   
Igor Dodon a promis după încheierea campaniei electorale din municipiul Chişinău, din iunie 2011, că va continua să considere prioritare problemele chişinăuenilor.

În acest scop a fost creată Fundaţia de binefacere „Soluţia”, precum şi înaintate unele interpelări parlamentare.

Crearea grupului consilierilor socialişti are acelaşi scop – rezolvarea problemelor chişinăuenilor.

De acum încolo, socialiştii vor contribui la adoptarea proiectelor importante pentru buna funcţionare a Municipiului Chişinău. Totodată, menţionăm că socialiştii vor negocia cu toate fracţiunile din CMC, însă vor fi în opoziţie constructivă fără de conducerea Primăriei. Socialiştii vor critica dur incompetenţa primarului Chirtoacă şi vor scoate la iveală fărădelegele şi erorile grave din administrarea Chişinăului.

Deşi vor avea un vot hotărâtor, socialiştii nu pretind la nici o funcţie în Primăria Chişinău, după cum nu pretind la nici o funcţie în negocierile privind alegerea unui preşedinte apartinic al ţării.

Igor Dodon a dat asigurări că socialiştii vor fi întotdeauna deschişi spre comunicare cu chişinăuenii şi vor participa activ la rezolvarea celor mai stringente probleme ale municipiului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus