Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.11.2011

Procurorii cer pedeapsă mai aspră pentru escrocherie în sumă de aproximativ 11 mln lei

Procuratura raionului Donduşeni informează că, recent, directorul unei întreprinderi din satul Chetrosu, raionul Drochia, a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2005-2009, inculpata în vîrstă de 56 ani, a luat cu împrumut de la 154 părţi vătămate mijloace financiare în sumă de aproximativ 11 mln lei, pentru o anumită perioadă de timp.

Inculpata le promitea victimelor că le va restitui nu doar banii transmişi, dar şi un procent destul de mare.

Pentru a crea o încredere în activitatea sa precum şi pentru a muşamaliza activitatea sa, femeia le-a restituit unor persoane banii împrumutaţi, fapt care i-a determinat şi pe alţi cetăţeni să-i transmită acesteia banii în scopul de a obţine un profit.

Procurorii vor contesta sentinţa considerînd-o prea blîndă şi vor solicita admiterea acţiunilor părţilor civile în cuantumul solicitat în cadrul urmăririi penale şi judecării cauzei.

Este de menţionat faptul că în anul 2008 femeia a mai fost condamnată pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus