Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2011

La 5 noiembrie, reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în formatul „5+2” vor efectua o vizită de documentare la Tiraspol

La 5 noiembrie, reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în formatul „5+2” vor efectua o vizită de documentare la Tiraspol

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a participat astăzi la o şedinţă comună cu reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor implicaţi în reglementarea conflictului transnistrean, aflaţi într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Şedinţa a avut loc în contextul consultărilor pe marginea organizării procesului de negocieri oficiale în formatul „5+2”. Discuţiile s-au axat pe subiecte vizînd formularea agendei primei reuniunii oficiale în formatul „5+2”. Interlocutorii şi-au exprimat disponibilitatea  de a contribui la elaborarea principiilor generale de desfăşurare a negocierilor.

Participanţii la întrevedere au menţionat importanţa organizării primei runde în acest an şi au salutat propunerea preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele îngheţate, Giedrius Čekuolis, ca prima reuniune oficială să aibă loc la Vilnius, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie curent.

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor s-au regăsit măsurile de consolidare a încrederii populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului, implementate de către autorităţile moldoveneşti, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, instalarea unilaterală de către structurile autoproclamate transnistrene a noilor puncte de control, precum şi respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. În context, vicepremierul pentru reintegrare şi-a exprimat gratitudinea pentru efortul partenerilor internaţionali implicaţi în eliberarea cetăţeanului moldovean Ilie Cazac, anunta serviciul de presa al Guvernului de la Chisinau.

.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus