Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.10.2011

Doi foşti directori ai ÎS „Registru” puşi de procurori sub acuzare

Procuratura Anticorupţie le-a înaintat în dimineaţa zilei de astăzi învinuirea foştilor Directori Generali ai Întreprinderii de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat «Registru» Vladimir Molojen şi Anatolie Gumeniuc.
Vladimir Molojen este învinuit de procurori de abuz de serviciu şi neglijenţei în serviciu.


În cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că Molojen Vladimir, deţinînd funcţia de Director General al Întreprinderii de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat «Registru», avînd interes de a majora venitul S.C. „Altent-Com” S.R.L., al căror fondatori sunt soţia şi fiul acestuia a folosit situaţia de serviciu, în următoarele împrejurări:

La 29 august 2008, în scop de publicitate a încheiat cu S.C. „Altent-Com” S.R.L., un contract de locaţiune a unui panou publicitar cu iluminare, amplasat în mun. Chişinău, str. Alexandru cel Bun nr. 56, cu plata pentru chirie în sumă de 250 euro lunar. Ulterior, în baza contractului încheiat, în perioada 29 august 2008 – 11 mai 2011, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat «Registru»”, a efectuat către S.C. „Altent-Com” S.R.L. plăţi în sumă totală de 121 135 lei.
Procurorii mai menţionează că, în perioada 30 mai 2008 - 10 martie 2011, cunoscând despre faptul efectuării de către întreprinderea a cărei activitate o conducea, a plăţilor pentru locaţiunea panourilor de publicitate oferite de S.C. „Altent-Com” S.R.L., nu a întreprins acţiuni în vederea rezilierii contractelor de locaţiune încheiate cu agentul respectiv, fapt care a cauzat Întreprinderii de Stat un prejudiciu în mărime de 2 516 618 lei, ce constituie proporţii deosebit de mari.

Tot astăzi Procuratura Anticorupţie l-a pus sub acuzare şi pe Gumeniuc Anatolie fost Director General al Întreprinderii de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat «Registru» pentru săvîrşirea neglijenţei în serviciu.

Acesta este învinuit de procurori că, deţinînd funcţia de Director General al ÎS „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, în perioada 21 martie 2006 – 30 aprilie 2008, cunoscînd despre faptul efectuării de întreprinderea a cărei activitate o conduce, a plăţilor pentru locaţiunea panourilor de publicitate oferite de S.C. „Altent-Com” S.R.L., nu a întreprins acţiuni în vederea rezilierii contractelor, prejudiciind bugetul întreprinderii cu 958 505 lei.

Învinuiţii sunt cercetaţi în stare de libertate, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus