Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.10.2011

Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în R.Moldova

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Henry Moser.

Eugen Carpov i-a dorit succese ambasadorului desemnat în îndeplinirea mandatului său, precizînd că relaţiile moldo-americane au cunoscut în ultimii ani o aprofundare şi dinamism fără precedent. De asemenea, Vicepremierul a menţionat despre rolul şi sprijinul considerabil al Statelor Unite ale Americii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Vicepremierul a relatat despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, precum despre perspectivele de soluţionare a conflictului. Eugen Carpov a precizat că reluarea la Moscova, pe 22 septembrie a negocierilor oficiale în formatul „5+2” constituie un prim pas în acest sens.

Totodată, domnul Eugen Carpov a subliniat că autorităţile de la Chişinău întreprind eforturi susţinute în vederea identificării unei soluţii viabile pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană.

Ambasadorul SUA a reconfirmat poziţia ţării sale privind soluţionarea problemei transnistrene în baza respectării principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus