Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.09.2011

Procuratura a deschis dosar în cazul soldatului rănit mortal

Procuratura militară Cahul a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de mînuire a armei, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane. 

Incidentul s-a produs ieri seara, în jurul orei 18.20, pe teritoriul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, dislocată în oraşul Cahul. În timpul executării serviciului de gardă a fost rănit mortal caporalul de schimb nr.1, militarul în termen soldat Vadim Harin care a fost împuşcat din arma din dotarea santinelei postului nr.2. 

Din datele preliminare de care dispun procurorii rezultă că victima a intrat la postul nr.2 pentru verificarea executării serviciului de gardă de către santinelă, care la acel moment se afla pe turnul de observaţie. 

Fiind audiată de procurori, persoana bănuită a declarat că victima i-ar fi cerut să coboare de pe turn pentru a discuta, ceea ce a şi făcut. După cîteva minute de discuţi bănuitul l-a rugat pe Harin să părăsească imediat teritoriul postului încredinţat, din teama de a nu fi depistaţi şi sancţionaţi de către şeful gărzii. În acel moment, V.Harin l-a provocat pe bănuit, întrebîndu-l dacă acesta va trage în el în caz de refuz de a părăsi postul. Imediat, bănuitul a îndreptat în direcţia lui V.Harin pistolul-mitralieră ce i-a fost repartizat, de tip AKM-74 cu încărcătorul cuplat, încărcat cu 30 de cartuşe, a scos siguranţa şi a tras port-închizătorul, moment în care s-a produs o împuşcătură. 

În rezultatul împuşcăturii  V.Harin a fost rănit prin umărul drept în regiunea toracică şi la scurt timp s-a stins la spitalul raional. 

Bănuitul, în vîrstă de 18 ani, originar din Căuşeni, a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Victima - Harin Vadim (a.n.1990), originar şi locuitor al raionului Ştefan Vodă, încorporat pentru efectuarea serviciului militar în termen la 04.11.2010, gradul militar „soldat”, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus