Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.07.2011

Vlad Filat a primit invitaţia de a participa la Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura la Varsovia, Polonia, în perioada 29-30 septembrie

Vlad Filat a primit invitaţia de a participa la Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura la Varsovia, Polonia, în perioada 29-30 septembrie

Prim-ministrul Vlad Filat a primit invitaţia de a participa la Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura la Varsovia, Polonia, în perioada 29-30 septembrie, 2011.

Invitaţia a fost adresată de către Preşedintele Consiliului European, Herman Van RompuY şi Donald Tusk, Prim-ministru al Republicii Polonia, ţară care deţine Preşedinţia Uniunii Europene şi care va găzdui acest eveniment. Summit-ul Parteneriatului Estic va fi prezidat de către Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

„Summit-ul de la Varşovia va fi o oportunitate de a demonstra angajamentul nostru faţă de Parteneriatul Estic, dar şi o posibilitate de a evalua eforturile noastre în implementarea eficientă a Parteneriatului. De asemenea, acest Summit ne va permite să dezbatem viitorul Parteneriatului Estic ca o politică ambiţioasă a Uniunii Europene şi a partenerilor săi europeni, inclusiv prin prisma dezvoltării ulterioare şi a iniţiativelor comune pe dimenisiunile bilaterale şi multilaterale", se arată în textul invitaţiei semnate de Herman Van Rompuy şi Donald Tusk.

Evenimentul va începe cu o cină de lucru dedicată discuţiilor strategice între liderii prezenţi. Sesiunea în plen din ziua viitoare va fi axată pe discuţii aprofundate şi adoptarea unei declaraţii comune.

„Noi, împreună, avem mari aşteptări de la această întîlnire", se mai spune în invitaţia adresată Premierului.

 La eveniment vor participa şefi de state şi guverne din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi din cele şase state ale Parteneriatului Estic, dar  şi Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, numeroşi reprezentanţi ai societăţii civile, mediului de afaceri.

De asemenea, în cadrul Summit-ului vor avea loc două evenimente importante: o conferinţă a Parteneriatului Estic privind societatea civilă, care se va desfăşura la Varşovia, şi primul Business Forum al Parteneriatului Estic ce va avea loc la Sopot, relateaza Serviciul de presă al Executivului .

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus