Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.06.2011

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău şi cu Ambasadorul SUA în R.Moldova

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău şi cu Ambasadorul SUA în R.Moldova

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Preşedinte al Parlamentului, a avut o întrevedere cu Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene acreditați la Chișinău şi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce ţin de evoluţia situaţiei social-politice interne şi a politicii externe a Republicii Moldova în contextul angajamentelor asumate de către Alianţa pentru Integrare Europeană faţă de cetăţeni şi faţă de partenerii externi.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene, Ambasadorul Dirk Shuebel, l-a informat pe şeful statului despre intenţia fermă a Uniunii Europene de a sprijini în continuare Republica Moldova pe calea reformelor interne şi a integrării europene. Acelaşi lucru l-a afirmat şi Ambasadorul României, Marius Lazurcă, care a menţionat şi ataşamentul statului vecin faţă de extinderea şi consolidarea relaţiilor bilaterale. Susținerea țării sale pentru politicile de promovare a reformelor euroconforme a fost reiterată și de Ambasadorul SUA la Chișinău, Asif Chaudhry.

Preşedintele interimar, Marian Lupu i-a informat pe interlocutori despre rezultatele alegerilor locale generale din ţara noastră, situaţia post-electorală şi situaţia de ultimă oră în viaţa politică moldovenească. Au fost discutate riscurile pe care le comportă polemicile dure lansate în ultimul timp de unii politicieni din AIE, dar şi ideile de a secretiza unele dintre reformele sensibile, cum a fost cu cea vizând sectorul educaţiei. Şeful statului a declarat că reformele trebuie să fie transparente, cu participarea societăţii şi a experţilor la procesul decizional, cu informarea cetăţenilor asupra obiectivele propuse şi a rezultatele scontate.

Şeful statului a menţionat că cele trei componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană numai împreună pot reuşi să-şi onoreze angajamentele, de a angaja irevocabil Republica Moldova pe calea integrării europene şi de a asigura progresul necesar pentru obţinerea unor înalte standarde de viaţă pentru cetăţeni, informează Serviciul de presă al Aparatului Preşedintelui R.Moldova.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus