Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.10.2010

Republica Moldova a participat la expoziţia de vinuri MEGAVINO

Republica Moldova a participat la expoziţia de vinuri MEGAVINO

În zilele de 22-25 octombrie a.c., la Bruxelles, a avut loc ediţia a 12-a a expoziţiei internaţionale de vinuri MEGAVINO. Expoziţia a reunit producători, importatori şi distribuitori de vinuri din peste 20 de ţări ale lumii. Pentru prima dată, printre cunoscutele ţări producătoare de vinuri ca Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Chile, Australia, s-a numărat şi Republica Moldova.

Datorită eforturilor şi iniţiativei dlui Ghislain Lenaers, Consulul Onorific al RM în Belgia, în cadrul MEGAVINO, a fost expus şi un stand de vinuri din Republica Moldova. Timp de 4 zile, vinurile moldoveneşti produse de Companiile „Chateau Vartely", „Vinăria Purcari", „Cricova" şi „Vinăria Bostavan" au fost prezentate publicului pasionat de vin, acestuia fiindu-i oferită posibilitatea de a le degusta şi procura. Conform declaraţiilor dlui Lenaers, prezenţa vinurilor moldoveneşti la ediţia MEGAVINO din anul curent are drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa belgiană. În opinia sa, vinurile moldoveneşti pot concura cu cele mai cotate vinuri de pe piaţa Belgiei, însă, deocamdată, producţia vinicolă moldovenească este puţin cunoscută consumatorilor belgieni.

Potrivit MAEIE, expoziţia de vinuri MEGAVINO a fost mediatizată pe larg de presa belgiană, inclusiv de cea de specialitate. La 16 octombrie 2010, cotidianul flamand „Het Nieuwsblad" a publicat un articol de prezentare a 3 mărci de vinuri moldoveneşti ce au fost expuse în cadrul actualei ediţii MEGAVINO. Articolul, întitulat „Onbekend maar wel lekker" (Necunoscute, dar delicioase), cheamă cititorii să descopere vinurile moldoveneşti „Purcari Merlot 2007", „Château Vartely Pinot noir 2007" şi „Bostavan Grand Reserve Chardonnay 2006". Ediţia din anul acesta a Expoziţiei MEGAVINO s-a desfăşurat sub semnul Franţei, în special a Regiunii sale sudice Languedoc-Roussillon. Pe lângă promovarea producţiei vinicole, organizatorii evenimentului au pus accentul pe turismul viticol, oferind o vastă gamă de produse turistice, rute vinicole, pachete de vacanţă legate de tematica vinului, trasee turistice, inclusiv trasee pentru ciclism.

cuvinte-cheie: MEGAVINO

Comentarii (0)

 

Sus