Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.09.2010

Întrevedere Iurie Reniţă - Titus Corlăţean

Preşedintele Comisiei pentru politică externă al României, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit miercuri, 15 septembrie, pe Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, la solicitarea acestuia.

În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă relaţiile bilaterale privilegiate româno-moldovene în plan politic, economic, cultural, etc. Titus Corlăţean a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru finalizarea negocierilor şi Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE până la finalul acestui an şi a reiterat sprijinul României în acest sens.
Senatorul român a făcut o scurtă prezentare a principalelor momente ale vizitei oficiale la Chişinău, pe care a întreprins-o în cursul săptămânii trecute, la invitaţia omologului său, Igor Corman.

Comisia pentru politică externă a Senatului sprijină accelerarea şi finalizarea procedurilor interne în România pentru ratificarea acordului interguvernamental dintre cele două state, semnat în luna aprilie a acestui an, prin care România acorda Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro şi va solicita Guvernului român transmiterea la Parlament, în perioada următoare, a proiectului legii de ratificare.

Totodată, cei doi oficiali au avut un schimb de vederi pe marginea definitivării în perioada următoare a cadrului juridic bilateral între cele două ţări. Au exprimat încrederea, în acelaşi timp, cu privire la reglementarea până la sfârşitul anului a problemei retransmiterii programelor Televiziunii Române în Republica Moldova, informează un comunicat al Senatului României.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus