Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.09.2010

Pagubele produse de inundaţiile din R. Moldova se cifrează la 75,72 mil. dolari SUA

Pagubele produse de inundaţiile din R. Moldova  se cifrează la 75,72 mil. dolari SUA

Guvernul a audiat raportul privind evaluarea necesităţilor post-dezastru, cauzate de inundaţiile care au avut loc în vara anului curent, efectuată, la solicitarea Guvernului, de către experţii locali şi internaţionali cu concursul partenerilor de dezvoltare. Datele estimative arată că daunele şi pierderile suferite ca urmare a inundaţiilor se ridică la 535,25 mil. lei. Totodată experţii menţionează că schimbările aferente ce afectează fluxurile economice vor dura în timp, reflectîndu-se în anii următori, inclusiv în funcţie de eficienţa activităţilor de redresare şi reconstrucţie după calamitate.

Potrivit experţilor, evaluarea daunelor şi pierderilor oferă o bază pentru determinarea necesităţilor de redresare şi reconstrucţie. Astfel, s-a constatat că pentru satisfacerea necesităţilor de redresare pe termen scurt este necesară suma de 393,62 mil. lei pînă la finele anului 2010 şi de 574,29 mil. lei pentru eforturile de redresare şi reconstrucţie pe termen mediu, pînă în luna iunie 2012. Necesităţile totale de redresare pe sectoare se cifrează la 970,72 mil. lei (75,72 mil. dolari SUA).

Raportul în cauză urmează a fi examinat detaliat în cadrul unei şedinţe comune care va avea loc la Guvern vineri, 10 septembrie curent, cu participarea donatorilor, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus