Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.09.2010

40 tone de produse lactate ambalate fără data producerii şi termen de valabilitate neautentic

Potrivit CCCEC, peste 40 tone de produse lactate în asortiment, ambalate fără data producerii şi fără termen de valabilitate imprimat, au fost depistate de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei la IM "Fabrica de brînzeturi din Soroca".

Aceasta a rezulta în urma unui control operativ, dar şi în timpul înei percheziţii autorizate de judecătorul de instrucţie. Verificările au demarat drept reacţie la o plîngere anonimă în care erau reclamate pretense acţiuni ilşegale a factorilor de decizie de la întreprinderea menţionată.

Astfe, angajaţii Direcţiei generale teritoriale Nord au depistat la 2 septembrie 29 tone de produse lactate finite şi deja ambalate (biochefir, iaurturi, lapte, smîntînă) fără data producerii şi fără termen de valabilitate în sumă de 377 000 lei. Alte 7 tone de lactate aveau aplicată data producerii 03.09.2010, în valoare de 102 000 lei şi 3 tone de produse lactate finite fabricate şi ambalate, pe care erau aplicate data producerii 04.09.2010, în valoare de 57 000 lei.

În total au fost depistate 40 000 kg de produse lactate finite în asortiment, fabricate şi ambalate pentru comercializare în scopuri de consum alimentar, fără data producerii şi cu aplicarea datei şi termenului de valabilitate neautentic, în valoare de 536 000lei. Toate aceste produse urmau a fi realizate pe teritoriul R.M.

În privinţa directorului Î.M. " Fabrica de brînzeturi din Soroca" a fost întocmit Proces - Verbal cu privire la contravenţie administrativă în baza prevederilor art. 196 Cod Contravenţional.

La data de 6 septembrie materialele acumulate au fost remise instanţei de judecată pentru adoptarea deciziei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus