Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.07.2010

Mihai Ghimpu va avea întrevederi cu preşedinţii Poloniei, Lituaniei, României şi Cehiei

Mihai Ghimpu va participa la activităţile organizate cu prilejul împlinirii a 600 de ani de la bătălia de la Grunwald, care vor avea loc la 15 iulie în Polonia.

În cadrul activităţilor organizate de autorităţile poloneze în localitatea Grunwald şi Palatul din Malbork, Mihai Ghimpu, alături de alţi şefi de state, va depune o coroană de flori la monumentul Bătăliei de la Grunwald, va vizita muzeul respectiv, precum şi va asista la alte manifestările organizate cu ocazia acestui eveniment.

Bătălia de la Grunwald a avut loc pe15 iulie 1410 şi s-a dat între armatele polone, lituaniene şi aliaţii lor cu trupele Ordinului Teuton. În urma acestei bătălii, în care de partea aliaţilor au participat şi 400 de ostaşi moldoveni, trimişi de domnitorul Alexandru cel Bun, Statul Monastic al cavalerilor teutoni a fost învins în mod decisiv şi nu şi-a mai revenit niciodată.

În timpul aflării sale în Polonia, Mihai Ghimpu va avea întrevederi cu preşedinţii Poloniei, Lituaniei, României şi Cehiei, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte colaborării bilaterale a Republicii Moldova cu statele respective, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus