Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.07.2010

Renovarea Aeroportului Internaţional Chişinău

Renovarea Aeroportului Internaţional Chişinău

Astăzi, 7 iulie, drectorul General al Aeroportului Internaţional Chişinău - Podcorîtov Roman în cadrul conferinţei de presă susţinute, a comunicat despre etapele de reconstrucţie al Aeroportului Internaţional Chişinău în cadrul Proiectului II de Modernizare. Datele aproximative de reconstrucţie vor fi aprilie-octombrie anului 2011. Reconstrucţia va derula în trei etape şi cea mai dificilă etapă urmează să  fie a două, din cauza că necesită închiderea totală al aerodromului pe 11-12 ore.  Luînd în consideraţie faptul că Aeroportul Internaţional Chişinău este unica poarta aeriana în Republica Moldova, specialiştii companiei germane HOCHTIEF AirPort GmbH au recomandat ca închiderea aerodromului să fie în timpul nopţii între orele 20.00 şi 6.00. Astfel, sarcina principala la moment este de a determina timpul cel mai potrivit pentru închiderea aerodromului cu scopul minimizării impactului negativ asupra operării companiilor aeriene şi anume efectuarea rutelor planificate. 

Un subiect important abordat în cadrul conferinţei a fost rezultatele activităţii pentru prima jumătate a anului 2010. Aeroportul Internaţional Chişinău depune eforturi maxime în vederea atragerii a noi companii aeriene şi dezvoltării de noi itinerare. Începînd cu luna aprilie, Aeroportul Internaţional de rînd cu noii săi parteneri - companiile aeriene, şi-a extins geografia zborurilor pe teritoriul Europei, Rusiei şi Ucrainei prin deschiderea de rute directe noi.Primăvara, vara anului 2010 a deschis perspective noi pentru pasagerii Aeroportului Internaţional Chişinău care au posibilitate să călatorească spre urmatoarele destinaţii noi, cum sunt Munhen, Kiev, Surgut, Bodrum, Varna. În total în anul 2009 pe piaţa aeriană a Moldovei au operat zboruri 13 companii aeriene. Însă la ziua de astăzi încă patru companii  au venit să deservească pasagerii: Lufthansa, AtlasJet, UtAir, Aerosvit.

În prima jumătate a anului 2010 s-a înregistrat o creştere de 9,15% faţa de primele şase luni anului 2009 a fuxul de pasageri. În anul 2009, descreşterea înregistrată constituind, 4,7% faţă de anul 2008. Fuxul de pasageri a cescut de 19,29 % în luna mai şi 19,12% în iunie.

În prima jumătate a anului 2010 Aeroportul Internaţional Chişinău a deservit 385638 pasageri. Fluxul de pasageri maxim a fost înregistrat în luna iunie, fiind de 94160 persoane. Iar cel minim în luna februarie, fiind de 43014 persoane. Dacă comparăm numărul de pasageri deserviţi în prima jumătate a anului 2010 şi prima jumătate a anului  2009 observăm o creştere de 9,15%, informează un comunicat al companiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus