Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.05.2010

Termenul de înregistrare a cetăţenilor moldoveni pe teritoriul Federaţiei Ruse va fi extins de la 3 la 30 de zile

Prim-ministrul Vlad Filat a avut la Sankt-Pertersburg (Rusia), o întrevedere cu omologul său rus Vladimir Putin. În cadrul întrevederii o atenţie deosebită a fost acordată chestiunilor ce ţin de intensificarea cooperării comercial-economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de aflare a cetăţenilor moldoveni pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Prim-ministrul Republicii Moldova a spus că pentru Guvern este o prioritate protecţia socială a cetăţenilor noştri aflaţi în Federaţia Rusă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de şedere a lor în această ţară. În context, s-a convenit că, în scurt timp, termenul de înregistrare a cetăţenilor moldoveni pe teritoriul Federaţiei Ruse va fi extins de la 3 la 30 de zile.   
 
„În general, pledăm pentru relaţii pragmatice, bazate pe realism. În programul de activitate al Guvernului este clar stipulat că ne dorim relaţii de parteneriat strategic cu Federaţia Rusă", a precizat Vlad Filat.                        
 
Vladimir Putin a menţionat disponibilitatea ţării sale de a dezvolta relaţiile cu Republica Moldova în baza beneficiului reciproc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus