Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.04.2010

Doi angajati ai CCCEC “momiti” cu mita

In data de 27 si 28 aprilie curent, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei in comun cu Procuratura anticoruptie a documentat doua cazuri de tentativa de corupere a ofiterilor CCCEC.

Este vorba despre doua doamne care, in mod separat, au incercat sa corupa ofiterii Directiei generale anticoruptie a Centrului pentru ca acestia sa sisteze examinarea unor materiale aflate in gestiunea lor prin neatragerea la raspundere penala a respectivelor.

Intr-un caz figureaza primarul de Seliste, raionul Orhei, Dina Sirbu care a oferit 2000 lei ofiterului DGA pentru a adopta o decizie favorabila.

Cazul a fost documentat, bancnotele fiind ridicate si anexate la dosar in calitate de corpuri delicte.

In a doua situatie, locuitoarea mun. Chisinau Ana Cotuna a incercat sa ofere 500 euro angajatului CCCEC chiar in biroul acestuia de serviciu.

Potrivit CCCEC, Procuratura Anticoruptie instrumenteaza doua cauze penale pornite in temeiul art. 325 Cod penal al Republicii Moldova „corupere activa".

Pentru comiterea unei asemenea infractiuni, legislatia prevede o pedeapsa sub forma de inchisoare de la 3 la 7 ani cu amenda in marime de la 1000 la 3000 unitati conventionale.

Ambele persoane sunt cercetate in stare de libertate.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus