Trimite e-mail | Printeaza
IT
15.04.2010

O delegaţie a ANRCETI studiează experienţa colegilor săi din România

O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) efectuează, în perioada 15 - 16 aprilie, o vizită de lucru în România în cadrul căreia va lua cunoştinţă de experienţa  Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în implementarea standardelor europene de reglementare a comunicaţiilor electronice. Delegaţia este condusă de directorul ANRCETI Sergiu Sîtnic şi efectuează această vizită la invitaţia părţii române.

În debutul vizitei sale la Bucureşti, delegaţia din R. Moldova va purta discuţii cu partea română în vederea stabilirii unui cadru de cooperare şi schimb de informaţii între cele două instituţii în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice. Cele două părţi intenţionează să încheie un acord de cooperare după semnarea Memorandumului de înţelegere între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.

Agenda de lucru a delegaţiei ANRCETI include o serie de întâlniri cu responsabili ai ANCOM la care va lua cunoştinţă de practicile autorităţii din România în vederea implementării portabilităţii numerelor, utilizării numerelor telefonice geografice şi non-geografice (independente de locaţie) pentru servicii telefonice prin protocolul IP, stabilirii indicatorilor de calitate pentru furnizarea serviciilor de telefonie mobilă şi TV digitală, etc.

Potrivit Serviciului de presă al ANRCETI, partea moldovenească este interesată de experienţa colegilor săi din România privind abordările metodologice pentru reglementarea serviciilor cu ridicata, a preţurilor cu amănuntul la serviciile prestate de operatorul istoric, reglementarea accesului la infrastructura fizică a operatorilor, rezolvarea altor probleme de actualitate cu care se confruntă în prezent piaţa comunicaţiilor din R. Moldova.

În 2006, ANRCETI a semnat un acord de colaborare privind schimbul de informaţii şi  experienţă în domeniul reglementării comunicaţiilor electronice cu Comisia de Reglementare în Comunicaţii din Bulgaria.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus