Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.02.2010

Igor Corman a efectuat o vizită în Ungaria

Preşedintele Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană Igor Corman a efectuat, în perioada 23 - 25 februarie, o vizită în Ungaria, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului ungar Mátyás Eörsi.

În cadrul vizitei la Budapesta Igor Corman a participat la reuniunea reprezentanţilor comisiilor parlamentare pentru afaceri europene ale ţărilor Grupului de la Visegrád (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia) şi ale ţărilor Parteneriatului Estic (Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Azerbaidjan şi Armenia). Subiectele puse în discuţie în cadrul reuniunii s-au referit la securitatea energetică a Uniunii Europene şi a ţărilor vecine, viitorul Parteneriatului Estic şi implicaţiile intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona.

Igor Corman a mai avut întrevederi cu Vilmos Szabó, membru al Partidului Socialist din Ungaria şi secretar de stat la Ministerul de Externe al Ungariei, precum si cu Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului ungar, anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus