Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.02.2010

Victor Popa: La vara se va organiza numai un referendum asupra noii constitutii, ori se vor organiza alegeri anticipate si un referendum

Victor Popa: La vara se va organiza numai un referendum asupra noii constitutii, ori se vor organiza alegeri anticipate si un referendum

La Chisinau are loc o nouă şedintă a Comisiei prezidenţiale de revizuire a constituţiei. Doctorul in stiinte juridice si membru al comisiei, Victor Popa a declarat Europei Libere ca legea fundamentala ar trebui revizuita din temelii, mai ales la modul aplicare. El a mentionat si o posibila schimbare a formei de guvernamant. In opinia lui Victor Popa, politicienii nu par inca decisi la o schimbare majora, singura posibilitate - in opinia expertului - de a se evita alegeri anticipate. La vara vor fi doua posiblitati, a mai spus Victor Popa: ori se va organiza numai un referendum asupra noii constitutii, ori se vor organiza alegeri anticipate si un referendum.

Comisia pentru reforma constitutionala a fost constituita prin decret prezidential la 1 decembrie anul trecut, avand scopul sa identifice lacunele din sistemul constitutional.

Expertii vor prezenta proiectul final cu privire la modificarea Legii Supreme la 15 februarie, iar ulterior vor efectua o vizita de documentare in Germania. Modificarile propuse de experti vor fi analizate si de Comisia de la Venetia, al carei presedinte este asteptat la Chisinau la sfarsitul lui februarie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus