Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2009

Funcţionari demişi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

Vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin şi şeful Întreprinderii Municipale pentru Servicii Locative a sectorului Centru, Valeriu Tudose, vor fi demişi din funcţie, pentru depăşirea atribuţiilor şi neglijenţă în serviciu.

În cursul şedinţei operative de la Primărie, primarul general Dorin Chirtoacă a anunţat că la data de 26 noiembrie a.c., vicepretorul Petru Budurin i-a cerut şefului de sector al Regiei „Exdrupo", Sergiu Gorea, ca muncitorii întreprinderii să evacueze deşeurile de lângă imobilul de la intersecţia străzilor Anton Crihan cu Valea Dicescu. Imobilul respectiv este proprietatea familiei Budurin, iar deşeurile au fost evacuate cu mijloacele de transport ale Regei „Exdrupo".

În acelaşi timp, şeful Î.M. pentru Servicii Locative Centru, Valeriu Tudose, a admis ca din contul întreprinderii să fie procurate anvelope pentru maşinile personale ale unor angajaţi. Funcţionarul, de asemenea, n-a asigurat controlul şi transparenţa în procesul alimentării cu combustibil a unităţilor de transport ale întreprinderii, a admis cheltuieli nejustificate în privinţa întreţinerii mijloacelor de transport, etc. Aceste încălcări au fost constatate de către o Comisie de lucru a Primăriei Chişinău, care a efectuat un control intern în cadrul Î.M. pentru Servicii Locative Centru.

În context, primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că aceşti funcţionari vor fi demişi din funcţie pentru încălcarea atribuţiilor de serviciu, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Edilul capitalei a solicitat conducătorilor subdiviziunilor municipale responsabilitate maximă în administrarea bunurilor publice, precizând că aceştia trebuie să constate şi să reclame toate încălcările.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus