Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.12.2009

Fostul ministru de interne a fost citat în calitate de martor

Fostul ministru de interne a fost citat în calitate de martor

Fostul ministru al afacerilor interne, Gheorghe Papuc, a fost citat pentru a fi audiat la Procuratura Generală pentru mîine ora 09:00.

Ex-ministrul va fi audiat de procurorii secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale în cadrul a 2 cauze penale pornite: pe faptul evenimentelor din 7 aprilie, precum şi pe faptul acţiunilor factorilor de decizie ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger", în noaptea de 7 spre 8 aprilie curent.

Reieşind din faptul că mulţi poliţişti nu au putut fi identificaţi, deoarece purtau cagule pe faţă, Procuratura a decis investigarea efectivului de comandă a Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger", care au ordonat ieşirea în piaţă, au scăpat de sub control situaţia şi au tolerat reţinerile masive.

În cadrul acestei cauze penale au fost audiaţi poliţiştii din BPDS „Fulger".

Potrivit procurorilor, pe cauzele penale respective au mai fost audiaţi: Valentin Zubic, Ghenadie Cosovan, Andrei Şumleanschi, Petru Corduneanu, ex-comisarul mun. Chişinău Vladimir Botnari.

Pînă în prezent la Procuratură au fost depuse 105 plîngeri legate de rele tratamente şi aplicarea torturii în urma evenimentelor din aprilie. Pe baza acestor plîngeri au fost iniţiate 35 de cauze penale, în judecată fiind trimise 4 dosare în privinţa la 7 colaboratori de poliţie, urmînd ca în scurt timp să mai fie deferite justiţiei încă 10 cauze penale, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus