Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.11.2009

Pasat scos de sub urmărire penală

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, după mai bine de patru ani de cercetări, Procuratura Generală a decis scoaterea de sub urmărire penală a lui Valeriu Pasat, ex-ministru al apărării şi ex-director al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

În acest sens, Direcţia exercitare a urmăririi penale a Procuraturii Generale a dispus, prin ordonanţă, scoaterea de sub urmărire penală a cet. Valeriu Pasat pe motiv că acţiunile acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor.

Amintim că, ultimul a fost acuzat de procurori în cadrul a două cauze penale intentate încă în 2006, şi anume pentru:

  • - uzurparea puterii de stat (art.339 alin.(1) CP)
  • - pregătirea omorului unei peroane, adică a lui Iurie Roşca, în scopul înlesnirii comiterii altei infracţiuni (art. 26, 145 alin.(3) lit.i) CP)
  • - contrabandă cu arme de foc şi muniţii, săvîrşită în mod repetat, de o persoană cu funcţii de răspundere, făcîndu-se uz de situaţia de serviciu (art.75 alin.(5) CP, redacţia anului 1961).

Menţionăm că, recent Procurorul General a dispus formarea unui nou grup de urmărire penală abilitat să analizeze materialul probator cu privire la infracţiunile pentru care a fost iniţiată urmărirea penală în privinţa lui V. Pasat.

Pe aceste cauze au fost întreprinse măsurile necesare întru stabilirea tuturor circumstanţelor cauzelor şi cercetarea lor sub toate aspectele, complet, obiectiv, multilateral, precum şi asigurarea respectării drepturilor şi intereselor legitime ale părţilor şi a altor persoane participante la proces.

Reieşind din materialele acumulate procurorii au stabilit că, vinovăţia lui Valeriu Pasat nu se confirmă prin probele administrate şi ultimul urmează a fi scos de sub urmărire penală.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus