Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2009

ZIUA prezintă lista unităţilor militare pe care se bazează regimul de crimă organizată de la Tiraspol

Un document secret emis in 2002 de regimul de crimă organizată de la Tiraspol (zona Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova), prezintă lista noilor codificări pentru unităţile militare din auto-proclamata Republică Transnistreană condusă de Igor Smirnov şi atestă intensa militarizare a acestei "zone gri".

Aşa-zisa Republică, bazată pe infractori căutaţi de Interpol pentru crime de război in Basarbia şi Ucraina (cum este cazul "ideologului" Dimitri Soin) şi care, pentru unele fătuci-reporter sunt onorabili "analişti" (vezi interviu Radio Romania, C. Gavrilă, 6 oct. 2008, pe bani publici), a devenit intens militarizată, iar serviciile speciale MGB asigură supunerea populaţiei romanofone locale faţă de mafia de la putere. Dealtfel, Dumitru Braghiş, unul dintre criticii vehemenţi ai unui articol care a tulburat apele din zona Basarabiei şi nu numai ("Gloanţe transnistrene cu fier vechi romanesc", publicat de "ZIUA" pe 7 martie 2009) este suspectat de colaborare intensă cu căutatul pentru crime, transnistreanul Soin. Documentul prezentat de "ZIUA" sugerează şi importanţa pe care o au pentru gardiştii transnistreni, localităţile Rabniţa şi Bender (Tighina), care apar pe listă alături de trupe speciale, şcoli de instrucţie sau unităţi din Tiraspol sau Dubăsari. La Rabniţa, care susţine economic intreaga zonă separatistă, se află o uzină metalurgică suspectată că fabrică arme sustrase controlului internaţional. Rabniţa este alimentată cu fier vechi romanesc, inclusiv cu muniţie delaborată din unele unităţi militare romaneşti.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a declarat pentru "ZIUA" că cercetează această situaţie, care se arată a fi stranie pentru un membru NATO cum este Romania. Pe de altă parte, la Bender, regimul criminal din Tiraspool are nevoie de mulţi gardişti deoarece a intrerupt de mai mulţi ani alimentarea cu apă şi energie a penitenciarelor 2 şi 8 din zonă, controlate de administraţia de la Chişinău (in speranţa că le va evacua) şi doreşte să menţină această situaţie demnă de Evul Mediu.

Sursa: Ziua

cuvinte-cheie:

 

Gallery

  • Lista Unitati Militare

Comentarii (0)

 

Sus