Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.06.2009

Un nou acord R.Moldova-UE, condiţionat de eliminarea vizelor

Un nou acord R.Moldova-UE, condiţionat de eliminarea vizelor

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că miniştrii de Externe reuniţi la CAGRE, la Luxemburg au decis să condiţioneze lansarea negocierilor cu R.Moldova pentru un nou acord de problema vizelor.

"Într-o oră sau două se adoptă documentul, pe baza proiectului de concluzii. La cererea României s-a decis că nu se lansează negocierile UE cu R.Moldova  pentru un nou tratat până când Chişinăul nu îşi modifică politica vizelor", a spus ministrul.
Cristian Diaconescu a precizat că dispoziţia este introdusă la solicitarea României. El a spus că documentul, aflat deocamdată

în stadiu de proiect de concluzii, a fost pregătit din timp şi va fi cu siguranţă adoptat.
"Practic, nu este menţionat numele României dar se precizează că începutul negocierilor va avea loc când vor fi eliminate de către R.Moldova vizele pentru toate statele UE", a explicat ministrul Cristian Diaconescu.

El a spus de asemenea că a fost amânat Consiliul UE-R.Moldova , care urma să se ţină mâine.
"De asemenea, Consiliul cere declanşarea unei anchete privind violenţele de după 6 aprilie ", a spus ministrul.

El a subliniat de asemenea că se cere R.Moldova să asigure cadrul democratic pentru alegerile următoare prin asigurarea libertăţii de expresie şi asigurarea accesului tuturor candidaţilor la mass-media.

De asemenea, potrivit ministrului, CAGRE cere R.Moldova să asigure desfăşurarea normală a procesului electoral în cooperare şi în conformitate cu normele ODIHR, OSCE şi Conculziile Comisiei de la Veneţia.

Sursa: Mediafax 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus