Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.11.2008

Chişinăul susţine că misiunile UE solicită de la moldoveni documente suplimentare, contrar Acordului RM-UE

În cadrul unei întrevederi cu ambasadorii UE, ministrul adjunct de externe al Moldovei Valeriu Ostalep, a menţionat că partea moldovenească a rugat să fie examinate detaliat cazurile speciale privind solicitarea adiţională de acte care nu sunt prevăzute de Acordul RM-UE. În opinia oficialului moldovean, asemenea solicitări nu sunt întotdeauna justificate şi creează cetăţenilor moldoveni dificultăţi suplimentare şi inutile în procesul de obţinere a vizelor. În scopul lichidării acestor şi altor disensiuni şi bariere artificiale, s-a convenit ca în timpul apropiat să fie organizată o şedinţă comună cu participarea funcţionarilor consulari din cadrul Ambasadelor UE şi a funcţionarilor Departamentului Afaceri Consulare al MAEIE.

Potrivit MAEIE, în cadrul întrevederii, Valeriu Ostalep a făcut referire la cea de-a doua şedinţă a Comitetului Mixt de gestionare a Acordului între RM şi UE privind facilitarea eliberării vizelor, care s-a desfăşurat la Bruxelles săptămâna trecută şi la care s-a luat decizia privind organizarea la Chişinău, în timpul apropiat, a unei şedinţe speciale a Comitetului Mixt cu participarea autorităţilor europene şi a statelor membre UE.

Ministrul adjunct a informat despre acţiunile concrete întreprinse în vederea combaterii migraţiei ilegale, falsificării de documente şi a subliniat că facilitarea procedurilor de perfectare a vizelor în spaţiul european constituie o prioritate pentru autorităţile moldoveneşti în dialogul cu UE, invitând şefii misiunilor diplomatice la intensificarea eforturilor în vederea modernizării şi simplificării acestui mecanism.

cuvinte-cheie: facilitare | vize

Comentarii (0)

 

Related news

Sus