Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.10.2008

Rusia va deschide în decembrie o reprezentanţă comercială la Chişinău

Preşedintele Dumei de Stat Boris Grîzlov a declarat, luni, în cadrul întrevederii cu preşedintele Legislativului moldovean că Federaţia Rusă a decis să deschidă, în luna decembrie a anului curent, o reprezentanţă comercială la Chişinău, transmite serviciul de presă al Legislativului modovean.

Potrivit lui Grîzlov, acesta va oferi posibilitatea de a intensifica şi extinde relaţiile comercial-economice la nivelul comunităţii de afaceri din Moldova şi Rusia.

Grîzlov, a declarat că forţele politice, reprezentate în Dumă promovează aceiaşi poziţie de consolidare a relaţiilor moldo-ruse. În context, Boris Grîzlov a informat că în timpul apropiat Duma de Stat va finisa procedurile de ratificare a Acordului interguvernamental privind principiile perceperii impozitelor indirecte în comerţul reciproc, semnat la 19 iulie 2007 la Moscova. Acest Acord, ratificat deja de Parlamentul Republicii Moldova.

De asemenea, şeful Dumei de Stat a menţionat, că în anul 2007, volumul comerţului dintre ţările noastre au depăşit pentru prima dată nivelul de 1 miliard de dolari SUA, iar dinamica denotă că în anul curent această cifră se va majora pînă la 1,6 - 1,7 miliarde de dolari.

 

cuvinte-cheie: Lupu | Grizlov

Comentarii (0)

 

Related news

Sus