Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.10.2008

ANRE exclude majorarea tarifelor la gaze în trimestrul IV

ANRE exclude majorarea tarifelor la gaze în trimestrul IV

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu va modifica tarifele actuale la gazele naturale livrate consumatorilor în legătură cu majorarea, în trimestru IV al anului curent, a preţului de achiziţie a gazelor procurate de la SAD „Gazprom" din Federaţia Rusă.

Despre aceasta a comunicat directorul general al ANRE, Vitalie Iurcu. El a precizat că astăzi, 17 octombrie, Agenţia a primit de la SA „Moldovagaz" confirmarea noului preţ de import al gazelor naturale, stabilit de SAD „Gazprom" pentru trimestrul IV, în mărime de 278,71 dolari SUA pentru 1000 m3 . Iurcu a remarcat că acest preţ nu diferă mult de preţul estimativ de achiziţie a gazelor pentru trimestrul IV,  luat în calcul de ANRE, pe 30 iulie curent, la stabilirea preţului mediu anual de procurare a gazelor, precum şi a tarifului mediu de livrare a acestora către consumatori. În situaţia dată, conform prevederilor metodologiei tarifare în vigoare, nu sunt temeiuri pentru a recurge la ajustarea tarifelor actuale, a afirmat directorul general al ANRE. 

Ultima actualizare a tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor a fost efectuată de ANRE pe 30 iulie 2008 în urma majorării preţului de achiziţie a gazelor naturale până la 252,98 dolari SUA/1000 m3, cu 32,4% mai mult decât preţul de 191 dolari SUA/1000 m3 luat în calcul de ANRE la stabilirea tarifului mediu la începutul anului 2008. În prezent, tariful mediu de livrare a gazelor naturale este de 3523 lei pentru 1000 m3 .

cuvinte-cheie: tarife | ANRE | Gazprom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus