Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.09.2008

Presedintele Parlamentului confera cu seful Misiunii OSCE in Moldova

Preşedintele Parlamentului, Marian LUPU, l-a primit astăzi, 15 septembrie pe şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Philip Remler. Potrivit Serviciului de presa al Legislativului, în cadrul întrevederii de lucru Şeful Misiunii OSCE l-a informat pe Preşedintele Legislativului despre rezultatele consultărilor mediatorilor şi observatorilor în problema transnistreană în formatul “3+2“, care au avut loc la 8 septembrie la Viena. Interlocutorii au căzut de acord asupra existenţei premiselor pentru soluţionarea apropiată a diferendului transnistrean. Înaltul funcţionar OSCE a reiterat fermitatea mediatorilor şi observatorilor de a se angaja plenar în procesul consultărilor pentru identificarea soluţiilor adecvate. Totodată, au fost date aprecieri poziţiei echilibrate a autorităţilor moldoveneşti referitoare la situaţia din Georgia, în context fiind accentuată importanţa identificării soluţiilor în exclusivitate paşnice şi în condiţiile păstrării integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. 

Apreciind rezultatele recentelor discuţii ale Preşedinţilor Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, Marian Lupu a accentuat importanţa derulării negocierilor în formatul “5+2“, care rămâne a fi unul optimal şi asigură transparenţa şi credibilitatea necesare procesului atît în perioada de reglementare, precum şi la etapa post-conflictuală.

În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat bunele relaţii de cooperare cu Misiunea OSCE pe dimensiunea parlamentară, convenind asupra oportunităţii intensificării acestui dialog care contribuie la promovarea procesului de implementare a reformelor democratice în Republica Moldova.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus