Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.07.2008

Autorităţile municipale ţin sub control situaţia din zona or. Vadul lui Vodă

Potrivit unui comunicat de presă remis de Departament Relaţii cu Publicul al Primăriei, autorităţile municipale ţin sub control situaţia din zona or. Vadul lui Vodă, unde nivelul apei râului Nistru a crescut în urma ploilor abundente din această săptămână.

Conform dispoziţiei primarului capitalei Dorin Chirtoacă, ieri au fost evacuaţi toţi copii din taberele de la Vadul lui Vodă. Elevii au fost cazaţi în şcolile din sectorul Ciocana, unde direcţiile de resort din cadrul primăriei au pus la dispoziţia copiilor tot confortul necesar. În cursul zilei de azi aproape toţi copii au fost luaţi acasă de părinţi.

Plajele din zona de odihnă de la Vadul lui Vodă nu vor funcţiona în următoarele zile, până când nivelul apei râului Nistru va reveni la normal. În cursul zilei de ieri vizitatorii au fost rugaţi să părăsească zona. Echipele de intervenţie patrulează în permanenţă zona de risc.

Serviciile responsabile de aprovizionarea municipiului Chişinău cu apă potabilă sunt pregătite să facă faţă unei posibile inundări a Staţiei de pompare a apei de la Vadul lui Vodă. Potrivit directorului S.A. „Apă-Canal Chişinău” C. Becciev la moment câteva echipe sunt antrenate în lucrări de evacuare a utilajului Staţiei pentru ca acesta să fie pus în funcţiune după revenirea apei râului la cota firească.

În caz de necesitate livrarea apei potabile se va face într-un regim special. Pentru aceasta s-au făcut stocări de apă în rezervoarele societăţii, de asemenea vor fi puse în funcţiune fântânile arteziene din municipiu, iar la dispoziţia chişinăuenilor vor fi cisterne cu apă.

Nivelul critic al apei pentru Staţia de pompare de la Vadul lui Vodă este de 20m. Specialiştii aşteaptă o creştere a nivelului apei în cursul nopţii de 27 spre 28 iulie. La moment nivelul apei râului Nistru creşte nesemnificativ şi se situează între 16-17m în zona or. Vadul lui Vodă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus