Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2008

Partidul Liberal trece în opoziţie faţă de noua coaliţie din Consiliul Municipal Chişinău

Biroul Permanent al PL a decis trecerea  fracţiunii PL din CMC în Opoziţie fata de noua coaliţie formata: PCRM, PPCD, PSD si PUM. Totodată, Partidul Liberal (PL) a condamnat actul de trădare comis de către fracţiunea Partidului Social Democrat (PSD), care a intrat în cârdăşie cu comuniştii. Într-o declaraţie difuzată presei, după mai multe luni de sabotare a activităţii CMC (Consiliul Municipal Chişinau), PSD a trecut făţiş în tabăra Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). „Folosind metode de sorginte totalitara, încălcând flagrant Legea despre Administraţia Publica Locala (APL) mânaţi de obsesia de a pune în dificultate Coaliţia Democratica (CD) înaintea alegerilor parlamentare din 2009 şi având drept instrument fracţiunea PSD în cârdăşie cu  PCRM, PPCD şi PUM l-au demis din funcţie pe preşedintele CMC, Mihai Ghimpu”, se arată în declaraţie.

Vineri, 20 iunie 2008, la sfârşitul programului de lucru, secretarul CMC Valeriu Didencu, care conform Legii despre Administraţia Publica Locala este garantul legalităţii deciziilor adoptate de Consiliu, a contrasemnat decizia de demitere a lui Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte CMC şi decizia de alegere a lui Eduard Muşuc în calitate de preşedinte.    PL considera ca prin aceasta semnătura, au fost repetate ilegalităţile comise începând cu data de 6 iunie in CMC.

PL considera că acţiunea de trădare a PSD a adus mai multă claritate asupra adevăratei feţe a conducerii acestui partid care în campania din alegerile locale din 2007 se declara anticomunista. PSD condus de Dumitru Braghiş si Eduard Muşuc este o unealta a comuniştilor în scenariul de răfuială cu Coaliţia Democratica, lucru confirmat de presiunile exercitate asupra Consiliului Municipal de reprezentantul Ministerului Administraţiei Publice Locale, Ghenadie Gluşcenco, de prezenta frecventa a lui Eduard Muşuc la posturile de TV controlate de  guvernarea comunista, si inclusiv prin întrevederea de luni, 23 iunie, a preşedintelui Vladimir Voronin cu Eduard Muşuc.

PL declara cu fermitate ca va acţiona în continuare în interesul cetăţenilor Municipiului Chişinau şi a tuturor locuitorilor Republicii Moldova pentru a duce la bun sfârşit schimbarea in bine, ceea ce presupune o Guvernare Democratica în locul Guvernării Comuniste după alegerile parlamentare din 2009.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus