Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.05.2008

O delegaţie a Parlamentului moldovean participă la sesiunea de primavara a Adunării Parlamentare a NATO

Din delegaţie fac parte vicepreşedintele Parlamentului Moldovei Iurie Roşca şi deputatul Veaceslav Untilă, comunică serviciul de presă al Parlamentului Moldovei.

Sesiunea Adunării Parlamentare a NATO se desfăşoară la Berlin, în perioada 23 - 27 mai curent.

Agenda de lucru a sesiunii include dezbaterea de către participanţi a priorităţilor, agendei politice şi parteneriatelor Alianţei Nord Atlantice, chestiunilor privind Kosovo şi viitorul securităţii în Balcani, securitatea în Asia Centrală, securitatea energetică, religia în regiunea Marii Negre etc.

La reuniunea de la Berlin vor participa circa 340 de parlamentari, reprezentând delegaţii din cele 26 de state membre ale NATO, precum şi peste 20 de delegaţii din instituţiile legislative ale ţărilor care nu sunt membre ale Organizaţiei Atlanticului de Nord, printre care Rusia, Ucraina, Georgia, Afganistan, Pakistan etc.

Adunarea Parlamentară NATO este o organizaţie interparlamentară independentă de NATO, care oferă un cadru de cooperare dintre NATO şi parlamentele ţărilor-membre şi non membre ale NATO în scopul abordării  aspectelor de interes comun în domeniile securităţii, politicii, economiei etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus