Trimite e-mail | Printeaza
Social
22.02.2008

Au fost anunţaţi finaliştii concursului de granturi “Piaţa ideilor inovatoare pentru tinerii din Ucraina-Belarus-Moldova 2008”

În urma unui proces de evaluare, cu antrenarea experţilor de la o serie de instituţii donatoare internaţionale, au fost desemnate cele mai bune 10 idei de proiect, autorii lor devenind finalişti din partea Moldovei pentru faza finală a concursului.

Potrvit unui comunicat al Oficiului Bancii Mondiale de la Chişinău, numărul total de idei de proiect remise pentru concurs a fost de 55, dintre care 37 au fost eligibile pentru evaluarea nemijlocită. Dintre cele 10 idei finaliste 7 ţin de subtema oportunităţilor de munca şi 3 - de modul sănătos de viaţă. Chişinăul este reprezentat de 4 idei finaliste, Basarabeasca -de 2, iar raioanele Cahul, Comrat, Taraclia şi Ungheni - de câte 1.

Cei 10 finallişti urmează să completeze formularul integral al propunerii de proiect şi să-l prezinte unui juriu internaţional. În plus, aceştia vor putea promova pe viu proiectul în faţa membrilor juriului internaţional în cadrul fazei finale ce se va desfăşura la Kiev în perioada 3-4 aprilie curent. La faza finala de la Kiev finalistii din Moldova vor concura cu alti 30 de finalisti din Belarus si Ucraina.

Fondul total de granturi, alocat de Banca Mondiala pentru cele 3 ţări, este de 200 mii de dolari SUA, la care e posibil să contruibuie şi alţi donatori în eventuala majorare a număruliu de proiecte cîstigatoare. Vaolarea unui grant nu poate depăşi 20 mii de doalri SUA.

Lista celor 10 idei finaliste din Moldova

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus