Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2008

Banca Mondială a lansat concursul de granturi pentru inovaţii în agricultură

Banca Mondială a lansat concursul de granturi pentru inovaţii în agricultură

În anul 2008, în cadrul concursului „Agricultură durabilă pentru dezvoltare”,  Banca Mondială va aloca 4 milioane USD. Propunerile urmează să abordeze unul dintre cele trei domenii tematice: crearea unei legături dintre producătorii agricoli de talie mică şi pieţe; îmbunătăţirea accesului la terenuri pentru producătorii agricoli săraci; precum şi promovarea serviciilor de mediu ale agriculturii în abordarea schimbărilor climaterice şi în aspect de conservare a biodiversităţii. Granturile pentru învingătorii CGII 2008 vor sprijini 25-30 dintre cele mai inovatoare idei care promovează agricultura durabilă în ţările în curs de dezvoltare. Propunerile sunt acceptate pâna în 21 martie 2008. De regulă, concursurile CGII atrag aproximativ 3.000 de solicitanţi – număr care este ulterior “redus” până la aproximativ 100 de finalişti. Finaliştii CGII 2008 urmează a fi invitaţi la evenimentul Concursul ideilor inovatoare, ce se va desfăşura la Washington în perioada de 24-25 septembrie 2008, pentru a concura şi a participa la activităţile de schimb de cunoştinţe.

Concursurile globale CGII sunt desfăşurate odată la 12-18 luni. Începând cu anul 1998, acestea au oferit granturi unui număr de circa 300 proiecte din întreaga lume, în valoare totală ce depăşeşte 30 milioane de dolari SUA.

Criteriile de eligibilitate, ghidul concursului şi instrucţiunile pas cu pas sunt disponibile în limbile arabă, chineză, engleză, franceză, portugheză, rusă şi spaniolă pe pagina CGII:

www.developmentmarketplace.org.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus