Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.12.2007

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon va efectua o vizita oficiala in Republica Cipru

Potrivit MEC, Igor Dodon va efectua in perioada 28-30 ianuarie 2008, o vizita oficiala in Republica Cipru. Vizita este intreprinsa la invitatia Ministrului Comertului, Industriei si Turismului al Republicii Cipru Antonis Michaelides.

In cadrul vizitei Ministrii economiei vor semna Conventia privind evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si pe capital, fapt ce va impulsiona dezvoltarea relatiilor comercial-economice intre tarile noastre.

Pina la momentul actual, intre Republica Moldova si Republica Cipru sunt  semnate 7 acorduri interguvernamentale. Ultimul Acord intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Republicii Cipru a fost semnat in perioada aflarii Ministrului Comertului, Industriei si Turismului al Republicii Cipru la Chisinau in septembrie 2007, acord ce prevedea promovarea si protejarea reciproca a investitiilor.

Volumul comertului exterior dintre Republica Moldova si Republica Cipru in semestrul I al anului 2007  a inregistrat suma de 830,6 mii U.S.D., care in comparatie cu aceeasi perioada al anului precedent a crescut de 2,5 ori. Comertul cu aceasta tara constituie 3,8% din volumul comertului total al Republicii Moldova inregistrat in semestrul I 2007.

In semestrul I al anului 2007, agentii economici din Republica Moldova au exportat in Cipru marfuri in suma de 49,3 mii U.S.D., fiind in crestere de 1,4 ori in raport cu perioada respectiva al anului precedent. Principalele marfuri exportate in semestrul I 2007 au fost vinurile spumoase in valoare de 42,0 mii U.S.D. si vinurile din struguri in suma de 7,3 mii U.S.D.

In perioada analizata a anului 2007, in Republica Moldova au fost importate marfuri din Cipru in valoare de 781,3 mii U.S.D., fiind in crestere de 2,6 ori in raport cu perioada respectiva a anului 2006.  Principalele marfuri importate in semestrul I 2007 din Cipru au fost: medicamentele in suma de 550, 8 mii U.S.D.; citrice proaspete sau uscate in suma de 186,7 mii U.S.D. si tuburi, furtunuri , tevi si accesorii ale acestora din materiale plastice in suma de 29,3 mii U.S.D.        

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus