Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.11.2007

Proiectul bugetului municipiului Chisinau pentru anul 2008 in prima lectura a fost respins

Proiectul bugetului municipiului Chisinau pentru anul 2008 in prima lectura a fost respins

În şedinţa extraordinară a Consiliului municipal  Chişinău de astăzi consilierii au respins proiectul bugetului municipiului pentru anul 2008 în prima lectură. Pentru stabilirea bugetului municipiului Chişinău în actuala redacţie au votat 23 de consilieri, pentru intrarea în vigoare a principalului document financiar la nivelul municipiului fiind necesare încă trei voturi, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.

Partea de venituri a bugetului municipiului Chişinău pe anul 2008 constituie 1,34 mlrd. lei şi este format din veniturile proprii ale bugetului, defalcările din veniturile generale de stat şi transferurile de la bugetul de stat, a declarat  în cadrul  şedinţei Valentina Văzdăuţan, director interimar al Direcţiei generale finanţe. La calcularea părţii de venituri a bugetului municipiului Chişinău pe anul 2008 s-a ţinut cont de amendamentele de bază ce ţin de politica fiscală, operate în legislaţie, şi anume că începând cu anul 2008 se prevede reformarea sistemului de impozitare a veniturilor persoanelor juridice, dar şi schimbarea valoarei şi a cotei de impozitare a bunurilor imobiliare ale persoanelor fizice cu destinaţie locativă. După cum a declarat în cadrul şedinţei consiliului Valentina Văzdăuţan, necesităţile reale ale municipalităţii pentru anul 2008 constituie 2,04 mlrd. lei. Astfel, pentru anul viitor municipalitatea va mai avea nevoie de circa 1 mlrd. lei. Partea de venituri a bugetului municipiului Chişinău pe anul 2008, ca şi în anii precedenţi, va fi completată cu venituri provenite din vânzarea sau privatizarea bunurilor din patrimoniul municipalităţii.

Potrivit Legii privind finanţele publice locale, proiectul bugetului municipiului Chişinău urmează să fie adoptat până la 10 decembrie curent. În caz de neaprobare până la sfârşitul anului curent, cadrul legal prevede că finanţarea instituţiilor publice de la 1 ianuarie 2008 se va face cu unele restricţii.        

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus