Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.01.2021

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a făcut totalurile apelului III destinat dezvoltării localităților rurale

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a făcut totalurile apelului III destinat dezvoltării localităților rurale

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a făcut totalurile activităților aferente apelului III de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans, pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural și prezintă rezultatele preliminare.

Astfel, în perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021, subdiviziunile teritoriale ale AIPA au recepționat 280 de cereri cu valoarea totală a investițiilor planificate de circa 444,5 milioane de lei. Din suma totală, suportul statului va constitui circa 370 mln. lei.

În context, 97 de cereri în valoare totală de  173,2 mln. lei au solicitat subvenții în avans pentru construcția, reabilitarea, modernizarea drumurilor și podurilor publice locale, sau extinderea, reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei şi de canalizare - domeniu de intervenție aferent dezvoltării infrastructurii economice publice rurale.

Alte 175 de cereri în sumă de 192,5 mln. lei au  solicitat subvenții în avans pentru reabilitarea străzilor pietonale locale, instalarea iluminatului public, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, a zonelor pentru organizarea piețelor, târgurilor, crearea și dotarea centrelor de îngrijire pentru copii, bătrâni și persoane cu nevoi speciale, crearea traseelor turistice – domeniu de intervenție aferent dezvoltarea localității rurale.

În scopul diversificării economiei rurale prin activități non-agricole (măsura 3) au fost depuse 8 cereri de finanțare în valoare de 3,7 mil. lei.

Rezultatele apelului III denotă faptul că, în pofida perioadei pandemice, AIPA și-a îndeplinit atribuțiile conform Regulamentului de activitate, gestionând în timp eficient dosarele aferente proiectelor investiționale, precum și în vederea asigurării efectuării plăților destinate compensării parțiale a prejudiciului cauzat de seceta severă din anul 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus