Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.01.2021

Premiera online a filmului documentar „Mauthausen - Două vieți"

Primăria municipiului Chișinău anunță că în contextul marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Ambasada Austriei la Chișinău, lansează astăzi, 26 ianuarie 2021, premiera online a documentarului „Mauthausen - Două vieți". Filmul relatează povestea a doi martori oculari ai ororilor petrecute în lagărul de concentrare de la Mauthausen (Austria), unde erau deportate elitele intelectuale şi sociale ale ţărilor ocupate de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-o abordare sensibilă şi multidimensională, regizorul austriac Simon Wieland schiţează portretele celor doi protagoniști - prizonierul Stanisław Leszczyński, originar din Łódź (Polonia), şi Franz Hackl, localnic, care lucra acolo ca ucenic lăcătuș, în confruntarea lor cu Mauthausen, simbol important al Holocaustului și a ceea ce înseamnă vinovăție și cruzime. Rezultatul este un documentar puternic și emoționant despre comportamentul uman şi inuman în fața atrocităţilor.

Filmul poate fi vizionat online pe pagina Ambasadei Austriei la Chișinău cu subtitrări în limba română și rusă începând cu 26 ianuarie la ora 18:00 și va fi disponibil gratuit până la 24 februarie, ora 12:00.

Pentru a viziona filmul cu subtitrare în limba română, poate fi accesat linkul https://vimeo.com/ondemand/mauthausendouavieti (cod: ROUMTL2021). Iar pentru vizionarea filmului cu subtitrări în limba rusă, poate fi accesat linkul https://vimeo.com/ondemand/mauthausendvezhizni (cod: MDAMTL2021).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus