Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.01.2021

Achitarea plăților salariale din bugetul municipal, la început de an financiar

Achitarea plăților salariale din bugetul municipal, la început de an financiar

Primăria municipiului Chișinău informează că procesul de finanțare a cheltuielilor de la  bugetul municipal 2021 a fost inițiat pe 21 ianuarie a.c., ceea ce a condus la achitarea cu întârziere a plăților salariale pentru anumite entități publice municipale.

Situația s-a datorat publicării relativ târziu a bugetului pentru anul 2021, în Sistemul Informațional de Management Financiar (SIMF) prin care se execută documentele de plată.

Totodată, transferurile de la Bugetul de Stat cu sursa (NV) - învățământul, (SP) -Școlile sportive și alte surse au fost încasate în contul bugetului municipal de la Bugetul de Stat la data de 22.01.2021, vineri la ora 16.45.

În aceeași zi, în mod prioritar, a fost asigurată finanțarea pentru cheltuielile de personal și compensațiile nominative, care s-au executat la 25.01.2021, inclusiv din domeniul Învățământului și din domeniul Sportului, din cauză că în următoarele zile, de odihnă (23 - 24.01.2021), atât sistemul trezorerial, cât și instituțiile financiar - bancare ce deservesc instituțiile bugetare nu au activat.

Reieșind din situația menționată, municipalitatea își cere scuze de la angajații care și-au primit salariile pentru luna decembrie 2020 cu întârziere, dând asigurări că în perioada următoare situația va reveni la normal. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus