Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.01.2021

Bunuri, în valoare de peste 2 milioane de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA

Bunuri, în valoare de peste 2 milioane de lei, sechestrate de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unor cauze penale din gestiunea CNA, pornite pe fapte de corupţie, delapidare de fonduri şi escrocherie.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 9 terenuri agricole, 2 terenuri pentru construcţie, 3 construcţii locative şi 2 autoturisme. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este estimată la 2 166 452 de lei.

Amintim că, de la începutul anului curent, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 17 milioane de lei, iar în 2020, cifra bunurilor indisponibilizate a depăşit 1 miliard de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus