Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-01-20/26-de-studen-idoctoranzi-din-ara-vor-beneficia-de-bursa-de-excelen-a-a-guvernului-i-bursa-pe-domenii-65170.html
Data: Jan 20, 2021 (19:31)

26 de studenți-doctoranzi din țară vor beneficia de Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice pentru anul 2021

21 de studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2021, în valoare de 2500 de lei, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2000 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 20 ianuarie,  de Executiv.

Prin acordarea Bursei de Excelență a Guvernului și Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi, Guvernul își propune ca scop eficientizarea procesului de pregătire a cadrelor științifice prin doctorat, motivarea încadrării tinerilor în activitatea de cercetare-dezvoltare și stimularea studenților-doctoranzi cu performanțe deosebite în cercetare, dezvoltare și inovare.

Bursa de excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual, pentru un an calendaristic, pentru studenții-doctoranzi, care înregistrează performanțe academice deosebite, înmatriculați atât la forma de învățământ cu frecvență la zi, cât și cu frecvență redusă, finanțați din bugetul de stat, și în bază de contract.

În total la concurs au fost depuse 38 de dosare din cadrul a 6 instituții organizatoare de studii superioare de doctorat. Acestea au fost evaluate de 6 grupuri de experți în conformitate cu domeniul științific și programele de doctorat prezentate de către participanți.

Evaluarea dosarelor depuse de studenții - doctoranzi a avut loc în baza Metodologiei de evaluare a dosarelor pentru acordarea Bursei de excelență a Guvernului și Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi, aprobată prin Ordinul ministrului educației, culturii și cercetării nr.1111/2020.

Lista studenților-doctoranzi beneficiari ai Bursei de Excelență a Guvernului și a Bursei Nominale, pentru anul 2021